Van strijd naar verbinding

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met bokshandschoenen (yang) en dans (yin) in het proces ‘van strijd naar verbinding’.
Als man oefen je in deze workshop met autonomie én verbinding. Het levert je ervaringen en inzichten op over een betere relatie met jezelf en met de ander.Wil je een energieke, inspirerende en door muziek ondersteunende ervaring, mag je deze workshop niet missen.

De workshop wordt begeleid door Rob Rijk met Erwin Lindeijer als assistent.

Wie is Rob Rijk?

Als jongetje van acht mocht ik regelmatig met mijn opa boksen. We maakten dan van 4 stoelen en een elastiek een boksring. Als ik mijn opa had geraakt, kreeg ik een compliment en groeide van trots. ‘De smaak van het compliment’ maakte dat ik mij super gemotiveerd bokste naar de Nederlandse top. Echter, door de afhankelijkheid van het compliment veranderde het ‘willen’ in ‘moeten’ presteren. De druk werd zo hoog dat ik tijdens een NK voor het oog van de TV- camera volledig blokkeerde.
Decennia later leerde ik mijn pantser te voelen en te ontwapenen. Hierdoor kon ik de bokshandschoenen opnieuw oppakken. Nu als instrument om anderen te ondersteunen in het vrijmaken en verbinden van authentieke kracht en zachtheid.

www.boksenalsmetafoor.nl/bokstherapietraject

Back to top