Stemgeven aan verlies en rouw

Rouwen doe je niet alleen, het heeft getuigen nodig. Rouwen is ‘hart-werken’. Het gaat over verlies èn herstel.

Zingen/klinken stelt ons in staat dingen te voelen die we zonder muziek niet zouden voelen. De trilling van de muziek raakt onze binnenkant aan, onze ziel. Alles insluiten betekent ook alles toelaten. Omgaan met verlies en rouw is anders leren vasthouden. Zo kunnen de littekens van onze verliezen een onderdeel worden van onze biografie, van ons mens-zijn.

Deze workshop is voor mannen die hun verliezen willen onderzoeken en integreren (verlies van gezondheid, werk, ouders, partners, kinderen). We gaan dat doen d.m.v. stemwerk, korte deelrondes, lichaamsgerichte oefeningen en een gezamenlijk ritueel.

Wie is Maarten Moens?

Maarten Moens (1962) werkt als Mannenwerker, Stembevrijder, coach, trainer en levensbegeleider. “Mensen komen bij mij met een verlangen naar beweging, naar heelheid, naar waarheid. Ze zijn vast gelopen in hun lijf, in hun leven, in hun liefde. Weer ‘in beweging komen’ opent dan nieuwe perspectieven. Het insluiten van schaduwthema’s zoals woede en rouw maakt je weer heel. Al meer dan 25 jaar werk ik specifiek met mannen en hun vragen. Lichaamsgericht werken, stemwerk en systemisch werk zijn daarbij mijn ingangen.”

info@maartenmoens.nl
www.maartenmoens.nl

Back to top