Het pad van Parcival

Nog voordat Parcival geboren wordt, sterft zijn vader, ridder Gahmuret Om te voorkomen dat haar pasgeboren zoon ook als ridder sneuvelt, voedt zijn moeder Herzeloyde, Parcival op in de wouden, diep in de wildernis en ver weg van de bewoonde wereld. Op een dag ontmoet Parcival vijf ridders in het bos waar hij woont en zijn besluit staat vast. Hij wil een ook ridder worden. Na veel omhalen slaat Arthur hem tot Ridder van de Ronde Tafel en stuurt hem op pad om de Heilige Graal te gaan zoeken. Maar telkens als hij in de buurt komt van de Graal dan herinnert Parcival zich het advies van zijn moeder om geen vragen te stellen. Waardoor hij niet de belangrijkste vraag stelt; “wie is tot de Heilige Graal bestemd?” En zo gebeurt het dat Parcival een ronddolende ridder wordt. En door de kleding die Herzeloyde voor hem maakte vlak voordat hij vertrok zal hij zijn hele leven aan haar verbonden blijven. En pas in de herfstdagen van zijn leven durft hij de Visserkoning de bewuste vraag te stellen en kan de Visserkoning eindelijk van zijn pijnlijke wonden genezen.

In deze workshop gaan we net als Parcival op zoek naar onze Heilige Graal. Waartoe zijn wij hier in dit leven gekomen, wat is onze zielsopdracht en welke wond weerhoudt ons ervan om het contract dat we eens met onszelf hebben afgesloten niet meer navolgen?

Wie is Martin Baptist?

Als kind wilde ik wereldreiziger worden, of zeeman, of ontdekker, of iemand die gewoon kon staan en gaan waar hij wilde. Het ontdekken zit nog steeds diep in mijn ziel verankerd. Ontdekken, reizen, terugkomen en opnieuw. Tijdens de opleidingen aan de School van sjamanisme heb ik vele nationale en internationale sjamanen mogen ontmoeten en mij laten inspireren. Op later momenten heb ik opleidingen TA, NLP en Systemisch Werk mogen volgen bij Phoenix opleidingen in Utrecht. Met deze praktijken werk ik nog altijd en sinds kort is daar het provocatieve coachen bijgekomen. Met liefde uitdagend en altijd met een kinderlijke nieuwsgierigheid. In Mindful boksen gaan we uitdagen en provoceren, spanning opbouwen, maar ook laten binnenkomen wat deze gevoelens nu werkelijk met ons doen.

www.wunjo.info

Back to top