Opstellingen rondom het thema man zijn

Als man-mens kun je allerlei beperkende overtuigingen hebben over wat je moet hebben, doen of zijn om een “echte man” te zijn. Maar het gaat er niet om dat je een echte man bent, maar dat je als man “echt” bent. “Echt” in de betekenis van oprecht, authentiek of gewoon helemaal jezelf.

Voor veel mannen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Beperkende overtuigingen hebben we immers niet voor niets. Ze ontstaan bijvoorbeeld door de rolvoorbeelden en boodschappen die we als kind en jong volwassene (niet) gehad hebben. Uit eigen ervaring weet ik dat ook een onbewuste verstrikking met het lot van een voorvader of voormoeder kan maken dat je als man-mens niet vrij bent om “echt” te zijn. Een familie-opstelling kan helpen om inzicht in dit soort verstrikkingen te krijgen en er los van te komen. Zodat jij vrijer wordt om als man-mens je eigen leven te leiden.

Arjan Verschuur

Wie is Arjan Verschuur?

Ik heb ruim 25 jaar ervaring als trainer, procesbegeleider en projectmanager en ben momenteel vooral werkzaam als Soul Voice® Practitioner en begeleider van familie- en organisatieopstellingen. Vanaf maart 2022 geef ik een degelijke 1,5-jarige opleiding in familie-opstellingen en systemisch werk. In de basisopleiding opstellingen die ik in 2013 en 2014 zelf volgde, bleek Man Zijn voor mijzelf een belangrijk thema te zijn. Wat ik hierover in mijn eigen opleiding tot begeleider van familie-opstellingen ontdekte, was voor mij mede de inspiratie om in 2016 het Wildeman Festival te initiëren. En is tevens de basis voor deze workshop.

www.arjanverschuur.nl

 

Back to top