Elders

De elders zijn wijze mannen bij wie je terecht kunt voor levensvragen of als je een luisterend oor nodig hebt.

Klaas Otten

Elder bij het Free Man Festival, Deel van Mannenhart Elders

Mijn naam is Klaas Otten, geboren Fries (1962).

Het leven biedt mij elke dag een nieuwe kans om mijn dromen te realiseren. Dat vraagt verantwoordelijkheid. Om te bereiken wat ik wil, loop ik bewust mijn pad, neem beslissingen en zie ik mijn angsten onder ogen.

Nu bijna 25 jaar geleden kwam ik tot het inzicht dat het leven vanuit mijn ratio tot dat moment veel goeds bracht en ook dat ik een deel van het leven niet leefde. Het leven dat gevoed wordt vanuit gevoel, mijn emoties, mijn intuïtie, de twijfel en mijn zingeving. Vele workshops en trainingen in persoonlijke ontwikkeling hebben mij verandert en nu leef en werk ik vanuit deze invalhoeken en mijn ratio zorgt ervoor dat dit past in de samenleving waar ik deel vanuit maak. Ik ervaar dat ik het leven nu veel bewuster leef en dat is rijkdom.

Ik word dan ook blij als ik mag ondersteunen in de persoonlijke ontwikkeling van mensen, de twinkeling in hun ogen bij nieuwe ontdekkingen over zichzelf. Prachtig. Teamontwikkeling is het gevolg van de persoonlijke ontwikkeling van haar leden.

www.klaasottencoaching.nl
Klaas@raido-sjamanisme.nl

Frank Hanssen (1958)

Elder bij het Free Man Festival, Deel van Mannenhart Elders

Bijna 20 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met “mannenwerk” via Compadres op het Eigentijds Festival. Ik heb jarenlang met veel enthousiasme deelgenomen aan de mannenweekenden van Compadres en ook zelf Biodanza workshops voor mannen aangeboden tijdens deze weekenden en daarbuiten. Elke keer weer vond ik het een fantastische ervaring.

Toen ik las over de Elders in het programmaboekje van het Free Man Festival 2023, raakte dit mij diep en onverwachts. Ik voelde een sterke roep om hier deel van uit te maken, en kon en mocht dit niet negeren. Ik voel me dankbaar en nederig om tijdens het komende festival deel uit te maken van de Elders.

Voor mij betekent het Elderschap het bieden van ruimte aan andere mannen om volledig zichzelf te kunnen zijn en om echt naar hen te luisteren. Luisteren zonder oordelen, vanuit mijn overtuiging dat ieder mens een prachtige, krachtige kern heeft.

Mijn proces van zelfbegrip, van het onderzoeken van mijn emoties, overtuigingen, twijfels en onzekerheden, maar ook van mijn kracht en passies, is een voortdurende reis die eigenlijk nooit eindigt. Misschien zijn mijn ervaringen ook behulpzaam voor jou? Je bent welkom.

Back to top