Bezinningsplek

Op de bezinningsplek vind je een altaar voor de vier elementen, waaronder een ceremonieel vuur dat vanaf het begin tot het einde van het Free Man Festival brandt. Desgewenst kun je op dit altaar een eigen krachtvoorwerp neerleggen.

Het is een plek om stil te worden, met je aandacht naar binnen te keren, te voelen wat er fysiek en emotioneel te voelen valt en – als het moment daar is – weer in verbinding met jezelf naar buiten te keren en je laten verrassen door waar je voeten je vervolgens naar toe brengen.

Ons verzoek is dan ook om deze plek te eren en niet voor sociale activiteiten te gebruiken. Daarvoor kun je bijvoorbeeld het kampvuur op de centrale binnenplaats gebruiken.

De bezinningsplek wordt mede gehoed door het Mannenhart elemententeam.

Spreek met een Elder

Misschien heb je als man wel eens de behoefte om een (levens)vraag te delen die jou bezig houdt.  Nee, je hoeft niet direct een antwoord, een oplossing of een advies. Wat je vooral zoekt is een luisterend oor, begrip en misschien herkenning.

Op het Free Man Festival zijn er een aantal mannen met dit luisterend oor, oren die al veel gehoord hebben en vooral luisteren. Onze Mannenhart Elders. O ja en soms kunnen ze naast je zittend, na wat stil geweest te zijn, een verrassende vraag stellen! Ze weten heel veel nog niet, maar hebben ervaring over het leven.

Zoek ze gerust op. Veelal zijn ze, of een van hen, te vinden in de buurt van de bezinningsplek.  Maar aanschuiven op een andere plek is ook geen probleem. Ze zijn er gewoon en luisteren.

In ieder geval zijn Klaas Otten en Frank Hanssen beschikbaar.

Back to top